15 състезатели ще представят България на Световната купа, която ще е от 23 до 26 май във Варна. При мъжете съставът ни е: Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Майкъл Дунев, Христос Маринов, а извън класирането ще се подвизават - Мартин Мишев, Раян Радков и Теодор Трифонов.

При дамите ще разчитаме на Валентина Георгиева, Никол Соколова, Калина Тенева и Виктория Венциславова, а извън класирането са заявени Виктория Чакова и Йоан Янкова.

Над 130 гимнастици от рекордните 37 страни ще се надпреварват за отличията.

Сред заявените участници е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио, световен и европейски шампион на прескок Артур Давтян, европейският вицешампион от Римини Олег Верняев, носителят на бронзов медал от първенството на Стария континент на земя в Римини Кристофър Мезерош, сънародникът му, европейският първенец за младежи в многобоя Ботонд Молнар, както и носителят на бронзово отличие от Римини Назар Чепруни.

При жените сред заявените прави впечатление името на французойката Алин Фрийс, която има бронз от Европейското първенство в Мюнхен 2022 на прескок и 3 златни медала от Световната купа във Варна през 2021-а, както и Елизабет Сеиз с бронз на земя от Европейския шампионат в Анталия.

Входът за зрителите в ДКС във Варна е свободен.