До 10 февруари се приемат заявки за участие в поредното тематично издание на Кулинарно състезание, организирано от Младежки център в Добрич, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Състезанието ще събере в надпревара млади кулинари в дните преди Свети Валентин. Събитието е на 12 февруари и е организирано в две части - дистанционна и присъствена. Ще вземат участие 10 отбора от по трима младежи на възраст 15 - 29 години. Необходимо е да се сформира отбор и да се заяви участие до 10 февруари 2022 г. на линк: https://forms.gle/EFPKAMCUtBrANUcC6.

Представителите на всеки отбор трябва ден преди състезанието - на 11 февруари 2022 г., между 12,00 и 16,00 ч. да се явят в Младежкия център, да се регистрират, след което ще получат необходимите продукти и инструкции за участие. Кулинарните отбори избират сами свои рецепти и ги приготвят заедно като заснемат процеса. На 12 февруари от 14,00 ч. е представянето на кулинарните произведения пред жури. Регламентът е публикуван в детайли на линк:

https://ycd.bg/.../novi.../kulinarno-sastezanie-reglament-2/ . "Получавате възможност да творите, да се забавлявате, да общувате и намерите нови приятели. Очакваме ви!“, посочват от екипа на Младежкия център. "Заедно за зелена Европа!“ е мотото, а дейността се осъществява в рамките на проект "Младежки център Добрич - Вашето днес“, програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Състезанието ще се проведе без публика. За опазване здравето на участниците в деня на състезанието няма да се допускат придружители на отборите.

Жулиета НИКОЛОВА