Мъж с церебрална парализа събира пари за благотворителност като Дядо Коледа. Кампанията на Георги Симеонов от Горна Оряховица се провежда за осма поредна година. Пред Радио "Фокус“ – Велико Търново той разказа, че през целия декември ще посещава по покана частни домове и фирми. Всяка негова изява е на символичната цена от 5 лв., но който желае, може да дари и повече. Средствата, които успее да събере, ще дари на Дома за възрастни хора "Каритас" в Пловдив. През настоящата година кампанията има и фотограф Венелин Георгиев. По желание на хората те могат да се снимат с Георги в центъра на Горна Оряховица, като за това не се плаща допълнително.

"Избрах този дом, защото видях реклама за него по телевизията и страшно много се натъжих. Имам позната, която работи там и от нея разбрах за какво става въпрос. Понякога хората нямат пари дори за хляб", разказва Георги.

Във връзка със ситуацията в страната и действащите противоепидемични мерки Георги споделя, че е преболедувал COVID-19 и има зелен сертификат.

Ако искате да се включите в акцията му, можете да се свържете с него чрез лично съобщение във фейсбук или на тел. 0988/ 318 – 904.

Подаръците, които носи на децата, трябва да са предварително подготвени от родителите или фирмите, които посещава. Нужно е да са надписани и да му се предоставят преди посещението, за да може да зарадва с тях малчуганите.

Луиза ТРАНЧЕВА