81 снегопочистващи машини са работили на терен в София тази нощ и са обработвали със соли против заледяване. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Информацията за обстановката в столицата е към 6.00 часа. 81 машини - снегопочистваща техника са били на терен тази нощ и са обработвали със соли против заледяване улици, по които се движи масовият градски транспорт и основни улици във всички райони на София, както и общински пътища, свързващи населените места на територията на Столичната община.

Към момента продължава работата по бул. " Цариградско шосе“, бул. "Брюксел“, както и в районите " Лозенец“, " Студентски“ и "Искър“. Тече и обработка със соли против заледяване на спирките и подходите към подлезите. Започна и почистването на пътищата в природен парк Витоша“- Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове от навявания от сняг и опесъчаване на пътните платна.

Градският транспорт се движи нормално при зимни условия като се изпълняват всички курсове. Общината напомня на водачите на моторни превозни средства да шофират със съобразена с условията на пътя скорост, да спазват дистанция и да излизат на пътя само с оборудвани за зимата автомобили.

Председателите на етажна собственост и управителите на търговски обекти и офиси, разположени в сградите да предприемат действия за почистване на прилежащите към сградите тротоарни площи и за премахване на ледени висулки от покривите на сградите.