Детето, което беше транспортирано с хеликоптер от Враца и оперирано по спешност след огнестрелно нараняване, вече е изведено от реанимация. Това съобщиха от пресцентъра на "Пирогов". 

Припомняме, че вечерта на 13 април, хеликоптер транспортира по спешност 2 - годишно дете след прострелване в главата с въздушна пушка. От лечебното заведение припомнят, че в момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперирало по спешност.

"Пироговските неврохирурзи извадиха проектила от мозъка на детето. Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето беше настанено за интензивно лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската спешна болница "Пирогов" в продължение на повече от 2 седмици. Към момента 2-годишното дете е настанено в Детската неврохирургия на "Пирогов", казват в оцфициалното си съобщение от болницата.  

От "Пирогов" посочват, че огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех.