НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Лидерът на НФСБ Валери Симеонов в Карлово: Помним и пазим заветите на Васил Левски

Местни избори 2019: Лидерът на НФСБ Валери Симеонов в Карлово: Помним и пазим заветите на Васил Левски

25 Октомври 2019 | 09:42 | Агенция "Фокус"
Карлово. Подкрепете листата на НФСБ за общински съветници, хора с качества и опит в местното самоуправление, които са доказали, че работят в интерес на съгражданите си, каза Валери Симеонов, лидер на НФСБ, на среща с избиратели в пълния салон на читалището в града на Левски. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ. "Андон Андонов, водачът на нашата листа, е познат както с инициативите, които реализира като общински съветник, така и с отговорностите си като координатор на партията за голяма част от Южна България. Той е спечелил доверието на хората и под негово ръководство очакваме кампанията да е успешна и да имаме сериозно присъствие в бъдещия общински съвет", заяви той.
"Подкрепяме за нов мандат кмета на Карлово Емил Кабаиванов, защото той успешно управлява общината и помага за реализирането на патриотичните предложения на НФСБ", каза още Валери Симеонов.
В срещата участваха кандидатите за общински съветници на НФСБ Николай Маринов, Христо Димитров, Русин Ненков, Иван Шишков, Борис Петров, Атанаска Дерменджиева, Миглена Бончева, Стефан Шипкалиев, Тодор Панов и Петя Георгиева., членове и симпатизанти на НФСБ от общината, а групата на Дъбенските музиканти зарадва присъстващите с блестящите си изпълнения.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: НФСБ пробива за първи път с общински съветници в столицата

Местни избори 2019: НФСБ пробива за първи път с общински съветници в столицата

25 Октомври 2019 | 09:28 | Агенция "Фокус"
София. Резултатите на социологическите агенции за София се разминават по всички пунктове – каква ще е избирателната активност, кой е водещ кандидат за кмет, как се подреждат другите кандидати (и като относителни дялове, и като брой гласове) Единодушни са обаче, че ГЕРБ губи досегашното си мнозинство в Столичния общински съвет и ще трябва да търси по-малки партии за коалиция. Стана ясно също, че пробив в София ще направи коалицията между НФСБ и БДС „Радикали“, подкрепена от Движение демократично действие и Общество за Нова България. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
Алфа рисърч обяви началото на октомври, в Столичния общински съвет ще влязат между 7 и 9 политически сили, а коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ има 2,1% сред твърдо решилите да гласуват. Сова Харис дава на формацията 1% от имащите право на глас – дял, който е над 2% от гласуващите при очаквана избирателна активност от 45- 48%. Данните на други агенции също сочат, че дясното патриотично обединение за пръв път ще има общински съветници в София.
„Вдъхнахме надежда на гражданите, с които всеки ден се срещахме и ще продължим да се срещаме до края на кампанията, че е възможно в управлението на София да настъпи промяна. Не с крясъци и скандали, а с морал, принципи, експертиза и опит – качества, които могат да бъдат разпознати в личностите от нашата листа, компетентни и смели патриоти“, подчерта Стефан Иванов, кандидат за кмет и водач на листата на коалиция НФСБ и БДС „Радикали“, подкрепена от Движение демократично действие и Общество за Нова България. „Лично аз съм влязох в тази кампания най-вече заради обичта към София - моя роден град, родния град и на родителите, и на децата ми, на близките, приятели и съмишлениците ми. И като гражданин, и политик ще продължа да се стремя да направя София по-уютен, по-сигурен и по-модерен град за живеене и за правене на бизнес!“, заяви той.
„В София коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ печели доверието на избирателите с най-позитивния кандидат, с най-продължителен политически опит и с неопетнена репутация – Стефан Иванов“, твърди Валери Симеонов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Златица: Д-р Савовска и нейният екип са достойни хора, с постижения, с морал и чувство за дълг

Местни избори 2019: Валери Симеонов в Златица: Д-р Савовска и нейният екип са достойни хора, с постижения, с морал и чувство за дълг

24 Октомври 2019 | 09:45 | Агенция "Фокус"
Златица. Д-р Савовска и нейният екип са достойни хора, с постижения, с морал и чувство за дълг, познати на гражданите на Златица. Това каза Валери Симеонов, лидер на НФСБ, на среща с избиратели в общината.
На срещата присъстваха Венера Тодорова, координатор на НФСБ за София и областта, кандидатите за общински съветници д-р Валентина Великинска, Недка Манолова, Стоянка Хараламтиева, инж. Марин Найденов, Силвия Михова и Валентина Данкова, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.
„Аз и маят екип сме готови да поемем отговорността и знаем как да направим така, че нашата община да се развива и модернизира“, каза д-р Савовска. „Търсим вашето доверие и предлагаме всичко, с което разполагаме – висок морал, достойнство, трудолюбие и компетентност“, посочи тя.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Стефан Иванов, кандидат за кмет на София от НФСБ: Ние сме хората, които можем  да направим така, че София наистина да стане по-сигурно място за живеене

Местни избори 2019: Стефан Иванов, кандидат за кмет на София от НФСБ: Ние сме хората, които можем да направим така, че София наистина да стане по-сигурно място за живеене

23 Октомври 2019 | 18:28 | Агенция "Фокус"
София. Ние сме хората, които можем да направим така, че София наистина да стане по-сигурно място за живеене. Това каза кандидатът за кмет на София от коалиция НСФБ - НФСБ, БДС Радикали Стефан Иванов по време на закриването на предизборната кампания на партията в столицата, предаде репортер на Агенция "Фокус".
"Преди малко беше казано съвсем справедливо, че се намираме пред един паметник, пред който всеки българин, който е отстоявал националната независимост с цената на всичко благоговее", каза Иванов. По думите му от градинката "Кристал" през 1989 г. тръгва първият опит за нормализация и демократизация на България.
"Днес също тръгваме на един дълъг път - пътят за промяна. Нашата програма има много конкретни предложения. Разбира се има знаение колко общински съветници ще влезе в Общинския съвет, защото това е разковничето, за да може да реализираме по-голямата част от тях", каза още Иванов. "Първото е за създаване на публичния регистър, в който всеки един харч, договор и анекс други от общинските разходи, ще бъде публичен", заяви още Иванов. "Второто нещо, което е изключително важно - ние искаме София да се развива на Север и Изток, а не само нагоре, на високо строителство", допълни още кандидатът за кмет на София. По думите му управлението на София сега е апатично. Според него София е на прага да влезе в застой. „Ние сме хората да направим така, че София наистина да стане по-сигурно място за живеене, по-привлекателно място за правене на бизнес. Град, в който хората се гордеят, че живеят. Трябва да върнем духът на стара София, загубен някъде през годините. Духът на непримиримите, смелите хора, които искат да живеят по-добре, не само за себе си и децата си, а и за всички тях“, каза още Иванов. Той попита какво е индивидуалното щастие, ако наоколо е пълно с нещастни хора.
Той подчерта, че кандидатите на НФСБ искат да дадем от себе си, не да вземат. „Нищо не е загубено, ако ние не се предадем. Тогава, когато имаме кураж, воля, желание, имаме енергия, битката не е загубена“, коментира още Иванов социологическите проучвания в началото на кампания. Той призова да не се вярва на тези „псевдопророци“, които са начертали балотажа и са разпределили общинския съвет. „До изборите има три дни. Ако всеки един от нас намери куража, волята в себе си, енергията, да разговаря с хора, да ги убеждава“, каза Иванов.
„Нашата коалиция се сключи за пет минути, водени от идеята да променим България и София. Ако ние се справим, София ще стане по-добър град за живеене. Ако ние се справим, ще дадем нова енергия на процеси в национален мащаб. Събирането на дясно-патриотични коалиции в национален мащаб е предопределено да се случва. Безвремието рано или късно ще свърши. Ще дойде време, в което истината, каузата, морала и почтеността ще са на първо място в България и в София“, допълни още Иванов. Той отчете, че кандидатите за районни кметове са отговорни.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Десетки хора се събраха на закриването на кампанията на НФСБ в столицата

Местни избори 2019: Десетки хора се събраха на закриването на кампанията на НФСБ в столицата

23 Октомври 2019 | 18:01 | Агенция "Фокус"
София. Десетки хора се събраха на закриването на кампанията на НФСБ в столицата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Митингът по повод закриването на кампанията се провежда в градинката "Кристал" в столицата.
На събитието присъстват кандидатът за кмет на София от коалиция НФСБ - НФСБ, БДС, Радикали Стефан Иванов, лидерът на НФСБ Валери Симеонов, кандидати за общински съветници и симпатизанти на партията.
Деница КИТАНОВАОтвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
"Белград на вода" ще бъде най-модерният квартал на Балканите. 19 ноември 2019 г....

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.