НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Слав Славов: Есенцията на учението на Петър Дънов е да живеем в чистота и да имаме хармонични отношения

Слав Славов: Есенцията на учението на Петър Дънов е да живеем в чистота и да имаме хармонични отношения

11 Юли 2019 | 16:34 | Агенция "Фокус"
София. Есенцията на учението на Петър Дънов е да живеем в чистота и да имаме хармонични отношения помежду си. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Бялото Братство Слав Славов у нас по повод навършването на 155 години от рождението на Учителя Петър Дънов. „Той предава своето учение в 7 свещени думи: люби Бога, обичай ближния си, търси съвършенството“, уточни още Славов. Идеите на Учителя Дънов са известни още като дъновизъм, а по-късно и учение на Бялото Братство. „Много е важно да се знае, че учението на Бялото Братство не се занимава с различията, а търси единението. Времето, в което живеем е време на разделение на всеки от всеки. Това е учение, което може да приобщи хората един към друг, да развие една съпричастност, да се търси единството и приликите, а не разликите“, коментира още той. „Всички имаме един Бог и той е баща на всички хора и затова трябва да се разбираме помежду си“, отбеляза председателят на Бялото Братство. Според него това течение ограничава разликите между хората и създава единството в живота.
Учителят Петър Дънов е прочут и като лечител на хората. „На първо място той ги е лекувал с отношението си към тях, което се отразява в една любов към живота и Бог, която е успял да предаде на всички, които са имали контакт с него. Какво той казва в едни негови думи: „В този, който проникне Божествената любов, той моментално може да оздравее, да забогатее, да бъде силен. Всичко може да направим човек, когато има отношение към Бога“, добави Слав Славов.

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Слав Славов: Делегации от над 40 държави пристигат в България по повод годишнината от рождението на Учителя Петър Дънов

Слав Славов: Делегации от над 40 държави пристигат в България по повод годишнината от рождението на Учителя Петър Дънов

11 Юли 2019 | 16:00 | Агенция "Фокус"
София. Делегации от над 40 държави пристигат в България по повод годишнината от рождението на Учителя Петър Дънов. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Бялото Братство у нас Слав Славов по повод навършването на 155 години от рождението на Учителя Петър Дънов. „Заради тази годишнина са дошли хора от цял свят, може би от над 40 държави, с едно представителство от певчески хор и цяла делегация, за да се докоснат до мястото, където той е роден и да могат да пият от извора на това учение, което е оставено за ползване на българите“, посочи Слав Славов.
По думите му ние сме наследници на изключително богато творчество от лекции, беседи и музикални произведения, оставени от Учителя Дънов. „Значението на всичко това, с което разполага българският народ, е толкова голямо и се надяваме един ден да бъде осъзнато и да влезе пълноводно във всички сфери на нашия социален, политически и личен живот“, коментира председателят на Бялото Братство. Според него това, че хора от цял светя идват у нас навръх рождената дата на Дънов показва един почит и уважение. „В България често се случва така, че първо трябва да ни уважат от чужбина и след това да погледнем и да осъзнаем значението и смисъла на поговорката „Вода гази, жаден ходи“. Много от социалните и личните въпроси на човечеството са скрити вътре в беседите и лекциите на Учителя. Там са дадени много ключове, които хората могат да намерят“, подчерта Слав Славов. Той уточни, че членовете на делегациите, които пристигат в страната ще изнасят концерти в София и Варна. „Те идват тук да се приобщят към тази велика идея. Това учение не е само за българите. Книгите му са преведени на 5-те континента и на много, много езици“, добави той.
„Преди няколко дни имахме едно представяне с тези наши гости и те разказвайки за разпространението на идеите и нашата музика, която е част от българската култура, защото Петър Дънов е един от най-превежданите автори по света, показаха покъртителни кадри от сърцето на Африка – Конго, където местните жители пеят на български език една от песните, които е оставил Учителят Петър Дънов. Това за нас беше изключително трогателно“, разказа още Славов.

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомври 2019 г.
Президентът на Сирия Башар Асад посети правителствените сили в Идлиб. 22 октомвр...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.