НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: В града бяха открити строителни площадки за саниране на още два жилищни блока

Сливен: В града бяха открити строителни площадки за саниране на още два жилищни блока

5 Април 2019 | 14:28 | Агенция "Фокус"
Сливен. Строителни площадки за саниране на още два жилищни блока бяха открити днес.
Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Зам.-кметът Румен Иванов посети и двата обекта, които ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това са блокове № 22 и 26 в кв. „Българка“. Румен Иванов пожела успех и безаварийна работа по санирането. „На жителите пожелавам да са здрави, да имат търпение, защото това са строителни работи и е възможно да възникват известни забавяния. След няколко месеца да се видим отново с обновени блокове с европейска визия, за да усетите през зимния период положителната промяна“, каза зам.-кметът. Жителите от своя страна се зарадваха на предстоящото обновяване на домовете им. „Хубав ни е градът, а с ваша помощ изглежда още по-приветлив“, заяви един от живущите.
Дейностите по сградите включват топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.
Фирмата-строител на блок № 22 е „Мега Хидрострой“ ЕООД, а строителният надзор ще извърши „Стройконсулт – ГН 99“ ЕООД. 13-етажната сграда се състои от един вход и се предвижда да бъде завършена за 180 календарни дни.
8-етажният блок № 26 разполага с четири входа. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 150 календарни дни. Изпълнител е „Кари – 10“ ЕООД, а строителният надзор е поверен на „Стройконсулт – ГН 99“ ЕООД.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Завърши санирането на още един блок в града

Сливен: Завърши санирането на още един блок в града

3 Април 2019 | 15:52 | Агенция "Фокус"
Сливен. Обновяването на още един блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради приключи. Той се намира в квартал „Дружба“ и е под номер 38. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Кметът Стефан Радев изрази надежда, че живущите там са останали доволни от извършената работа, и се радват на обновените си жилища. Той допълни, че в близост до блока Общината предвижда изграждането на още една спортна площадка. Строително-монтажните дейности по блока стартираха в края на октомври. Външните стени на сградата бяха топлоизолирани, беше направена хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност също беше сменена. Фирмата - изпълнител на обекта е „Среги“ ООД, а строителният надзор беше извършен от „Ай Ти Ем Проджект“ ООД.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Завърши санирането на още един блок в града

Сливен: Завърши санирането на още един блок в града

28 Март 2019 | 16:01 | Агенция "Фокус"
Сливен. Изцяло завършен е блок номер 79 в квартал „Стоян Заимов“ в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Обновяването му по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради започна в края на октомври 2018 г. Пред зам. кмета Румен Иванов жителите на блока заявиха, че вече са усетили положителна промяна на температурата в своите жилища и изказаха своите впечатления от работата на изпълнителите.
На външните стени на сградата беше извършена топлоизолация. Вратите на входовете бяха подменени, беше сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. На покрива бе направена хидро и топлоизолация, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Фирмата-строител е „Теовес-с2006“ ЕООД, а надзорът извърши „Кима Консулт“ ЕООД.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Перник: Общината започва нов прием на заявления за саниране на многофамилни жилищни сгради в града

Перник: Общината започва нов прием на заявления за саниране на многофамилни жилищни сгради в града

26 Март 2019 | 12:27 | Агенция "Фокус"
Перник. Общината започва нов прием на заявления за интерес и финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Перник по Инвестиционен приоритет "Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради" на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.“. Това каза кметът Вяра Церовска на днешната информационна среща за предоставянето на новите възможности за кандидатстване, съобщиха от пресцентъра на Общината.
За включване в настоящото проектно предложение могат да кандидатстват сдружения на собственици на многофамилни жилищни сгради до 35 апартамента, които са извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Другият критерии е жилищните сгради да са масивни и проектирани преди 26 април 1999 г.,
„Сдружения на собствениците, кандидатствали и неодобрени по първата покана по ОПРР 2014-2020, е необходимо да проведат ново събрание и да подадат нова заявление, в съответствие с образците и указанията по Оперативна програма „Региони в растеж", посочи зам.-кметът Владислав Караилиев.
Той уточни, че заявления за интерес и финансова помощ могат да се подават в Деловодството на Община Перник всеки делничен ден до 18.00 часа до 25 април 2019 г.
Приложени са всички необходими образци на документи, указания за изпълнение на проектите за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради по ОПРР 2014-2020, както и указанията за държавните помощи. Въпроси могат да бъдат задавани и по електронен път и на e-mail: obshtina@pernik.bg Отговорите ще се публикуват на интернет-страницата на Община Перник. Повече информация за програмата и процедурата за безвъзмездна финансова помощ може да бъде намерена на сайта на ОПРР - тук.
Документите за информация и кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Община Перник, секция „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.“ - тук
На 2 април от 11.00 часа в заседателната зала на Община Перник отново ще се проведе информационна среща за представяне на новите възможности за кандидатстване и подаване на заявления за интерес и финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Перник по Инвестиционен приоритет "Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради" на Оперативна програма Региони в растеж" 2014 - 2020.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Започва санирането на още един блок в града

Сливен: Започва санирането на още един блок в града

19 Март 2019 | 15:37 | Агенция "Фокус"
Сливен. Още един жилищен блок в Сливен предстои да бъде саниран. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
По време на откриването на строителната площадка кметът Стефан Радев призова жителите на блока да си съдействат с изпълнителите на обекта, за да могат накрая всички да се поздравят с една напълно и успешно обновена сграда.
На блок № 8 в кв. „Дружба“ предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Входните врати ще бъдат подменени. Ще бъде сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Предвижда се строително-ремонтните дейности да приключат в рамките на 180 календарни дни.
Строителният надзор е поверен на „Туско“ ЕООД, а фирмата-изпълнител е „Пема Груп“ ЕООД.
7-етажната сграда се състои от три входа и ще бъде обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Санирането в Сливен продължава

Санирането в Сливен продължава

6 Март 2019 | 16:09 | Агенция "Фокус"
Сливен. 24-та строителна площадка за саниране бе открита днес. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Жилищният блок е номер 17 и се намира в квартал „Клуцохор“.
На сградата предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входовете ще бъдат подменени. Ще бъде сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Очаква се строително-монтажните работи да приключат в рамките на 160 календарни дни.
В присъствието на живущите там, представители на фирмата-изпълнител и на строителния надзор кметът Стефан Радев пожела успешна реализация на дейностите по обекта, търпение и ползотворно сътрудничество между отделните страни.
Фирмата-изпълнител е ДЗЗД „Сарел Саниране“, а строителен надзор ще извършва „Булинженеринг-ТС“ ЕООД.
Обновяването на многофамилните жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност в Сливен продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Приключи санирането на още един блок в града

Сливен: Приключи санирането на още един блок в града

18 Февруари 2019 | 10:17 | Агенция "Фокус"
Сливен. Приключи санирането на още един блок в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Блок № 11 в кв. „Клуцохор“ беше обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Предстои той да бъде въведен в експлоатация.
Жителите на блока споделиха пред кмета Стефан Радев, че вече са усетили подобренията по домовете си и благодариха на общинското ръководство и изпълнителите за добрата работа по обекта.
„Радвам се, че сте се включили в програмата – вие и вашите съседи. Радвайте се на това удобство и ви апелирам да призовете още граждани на Сливен да се възползват от програмата“, заяви от своя страна кметът Радев.
Строително-ремонтните дейности по жилищната сграда стартираха през септември 2018 г. Блокът е със 7 входа, с различни по брой етажи. Беше извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входоветe бяха подменени. Беше сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност.
Санирането в град Сливен продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо е готов за преговори с ДП на Матео Ренци. 23 август 2019 г.
Лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо е готов за преговори с ДП на Матео Р...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.