НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: С ритуал по поднасяне на венци и цветя РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще отбележи професионалния празник на огнеборците

Благоевград: С ритуал по поднасяне на венци и цветя РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще отбележи професионалния празник на огнеборците

14 Септември 2018 | 10:10 | Агенция "Фокус"
Благоевград. С ритуал по поднасяне на венци и цветя РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще отбележи професионалния празник на огнеборците. Това съобщиха за Радио „Фокус“ Пирин от РСПБЗН-Благоевград. Ритуалът започва днес в 11.00 пред сградата на Районната служба в Благоевград, като цветята ще бъдат поднесени пред паметника на загиналия при изпълнение на служебния си дълг полковник Кирил Чамишки. Във връзка с професионалния празник на пожарникарите текущата седмица се провежда Седмица на пожарната безопасност, като мероприятията по този повод продължават до 16 септември. Те са планирани и са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защитата на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР. Във всички териториални звена на РДПБЗН – Благоевград се откриват временни приемни за граждани с открити телефони и се провеждат дни на отворените врати. Предвидено е провеждането на демонстрации на професионалните способности на пожарникарите и спасителите за адекватна реакция при справянето с последиците от пожари, природни и предизвикани от човека бедствия.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Със срещи в Дупница и Рила завършват инициативите по повод Седмицата на пожарната безопасност в областта

Кюстендил: Със срещи в Дупница и Рила завършват инициативите по повод Седмицата на пожарната безопасност в областта

14 Септември 2018 | 09:54 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Със срещи в Дупница и Рила завършват инициативите по повод Седмицата на пожарната безопасност в региона. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Катя Табачка, говорител на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. От 14.00 часа в сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Дупница ще се проведе дискусионна среща-беседа с ветерани от системата, свързана с осигуряване на пожарната безопасност. В град Рила ще се проведат публични срещи с общинските ръководства и други държавни органи за обсъждане на взаимодействието, изпълнението на плановете за защита при бедствия, обучението на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. В същото време ще се проведат срещи за превенция и популяризиране на мерките за пожарна безопасност, защитата на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: РД ПБЗН организира открити приемни за граждани по повод Седмицата на пожарната безопасност

Пазарджик: РД ПБЗН организира открити приемни за граждани по повод Седмицата на пожарната безопасност

14 Септември 2018 | 09:48 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Открити приемни за граждани са инициирани в противопожарните служби в област Пазарджик по повод Седмицата на пожарната безопасност, съобщи за Радио "Фокус" – Пазарджик началникът на РД ПБЗН – Пазарджик комисар Иван Панайотов. Приемните работят от 9.00 до 12.00 часа всеки работен ден до края на тази седмица. „В тях гражданите ще могат да се запознаят с работата на огнеборците, както и да получат насоки относно проблеми, касаещи противопожарната дейност“, уточни комисар Панайотов. Той допълни, че наличният състав в РД ПБЗН - Пазарджик е 180 души, като дежурни на денонощие в противопожарните служби от общините са от 3 до 5 служители, а в тази в Пазарджик – 12 души. Средно на денонощие на разположение са 50 огнеборци. Те разполагат с 29 противопожарни автомобила, които са оборудвани с всичката необходима техника за аварийно-спасителна дейност.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруари 2019 г.
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруа...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.