Един от асистентите на новия треньор на Левски Станислав ГенчевЖивко Миланов, се заема с левия бек на тима Майкон.

В контролата срещу Спартак (Плевен) (2:0) бившият железен бранител на "сините“ на няколко пъти обясняваше на бразилеца как да се позиционира и как да действа в дадени ситуации, съобщава "Тема спорт“.

Миланов привика 24-годишния бранител на почивката, която получиха футболистите, за да се хидратират, за да му обясни какво трябва да прави по фланга.

Майкон не се представи на ниво в първия си мач с екипа на Левски, но и не допусна фатални неточности.

При тежките натоварвания през миналата седмица бразилецът показа слаба кондиция и дори не завърши едно от упражненията, тъй като спортно-техническият щаб прецени да не го натоварва още, за да не се стигне до контузия.

Португалецът Алдаир Невеш хвана око с представянето си при дебюта си. Той умело се включваше в предни позиции, като често извеждаше или получаваше топката от своите съотборници зад гърба на защитата, а в защита стоеше стабилно. Десният халф-бек дори на няколко пъти заслужи овациите на феновете, като някои от тях се пошегуваха, подвиквайки към него с Петрис, оприличавайки го с бившия защитник на Левски, с когото имат сходни прически.