Новият треньор на Левски Станислав Генчев даде пресконференция преди старта на лятната подготовка. Той заяви високи амбиции тимът да се бори за титлата и купата, както и да изгради разпознаваем стил на игра, с който всеки да се съобразява.

"Предстартова треска няма. Натрупал съм достатъчно опит. Сменил съм доста отбори. Ще си поговорим за изискванията с играчите и започваме да тренираме. Не мога да кажа, че нещо ме е изненадало в преговорите за играчи. Повечето футболисти изчакват по-добри оферти. Когато се говори с един футболист продължават 2-3 седмици. Имаме добри новини, един е почти готов. Нека да стане официално, ще разберете. Имахме играч, с който бяхме договорили всичко и пропадна. Не искам да става пак така“, започна Генчев.

"Наясно съм как искам да изглежда отбора. Искам да играем печеливш футбол. Ще сменим и системата на игра и е важно да свикнат бързо със задачите си на терена. Те ще бъдат променени при всеки от тактическа гледна точка. Мен ме радва, че има обединение на публиката. Имаме голяма подкрепа аз и моят треньорски щаб. Ще видим как футболистите ще се приспособят към нашите изисквания. Когато си треньор на "Левски“ трябва да можеш да носиш на напрежение“, продължи Генчев.

"Трябва да имаме собствена система на игра и противника да се съобразява с нас. Аз вярвам, че когато една система постоянно се тренира и обяснява на футболистите с всеки мач и тренировка ще става по-добре. Така че трябва да работим целенасочено в тази посока. Сега не мога да кажа нищо за играчите, които са били под наем. Обединение на феновете може да се постигне с добра игра и победи. Когато не побеждаваме има различия, различни мнения и се появяват проблемите между играчи, ръководство, треньори, футболисти. Един треньор и футболист на "Левски“ не трябва да му се поставят цели – трябва да се играе печеливш футбол, да се бори за титлата и за купата. Ние имаме сили да се борим и за двете отличия. И да имаше европейски мачове те щяха да започнат около първия мач за първенство. Ще имаме 6 седмици подготовка, ще имаме цели седмици между мачовете. Това е добре. Но в европейските мачове се расте, така че това ни липсва“, продължи Генчев.

"Държа да привлека добри футболисти, които могат да помогнат на "Левски“. Играчи, с които съм работил, мога по-лесно да преценя дали ще се впише. Не е лесно обаче да намерим чужденец нападател, защото имат много оферти, изискват много пари. Затова гледаме момчета от България за тази позиция. Има един закъснял, който си е изпуснал самолета. Той ще си понесе финансовата санкция – Фабио Лима. За мен е добре оттук-нататък да останат всички футболисти, но когато дойде добра оферта ще го продадем. Футболът е бизнес. Когато на играч му е размътена главата и мисли за финансовата част не е полезен вече за отбора. При добра оферта ще продаваме и част от парите ще инвестираме в негови заместници. Ще има нови правила – колко време преди тренировка да идват, как да се отнасят с масажисти, лекари, как да се държат по време на лагера в Правец. Те трябва да са пример и извън терена, носят голяма отговорност, когато носят екипа на "Левски“. Със сигурност ще има санкции ако някой има проблеми с килограмите. Не е професионално за един играч да е с 2-3 килограма повече. Ще се постарая да им предам моята амбиция. Те трябва да знаят, че трябва да направим всичко възможно да се борим за титлата. Националите ще се присъединят в неделя към отбора. Много искам да наложа млади футболисти. Петима ще започнат, може и други да се присъединят. Всеки ще получи шанс в подготовката. На никой обаче мястото му няма да бъде подарено“, завърши новият треньор на Левски.