От ръководството на Левски отправиха покана към феновете на тима да си вземат довиждане с "един по-специален играч“ – нападателя Билал Бари, който напуска "сините“ след изтичането на договора му.

Събитието е насрочено за 15 юни (събота) от 11:00 часа в официалния магазин на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“.

Бари, на 26 години, има 69 мача, 13 гола и пет асистенции за Левски, който го привлече от Монтана през февруари 2021.

Билал Бари премина дълго лечение на контузия и се завърна на 5 септември 2022, когато влезе като смяна на Илиян Стефанов при победа с 2:0 за първенство срещу Арда. Мароканският нападател получи контузия в коляното на тренировка четири дни по-късно и бе опериран във Франция и в Испания. Това забави значително възстановяването му.

Бари направи ново завръщане в края на миналата година при поражението срещу Хебър за Купата на България, но остана на пейката. Той записа първите си минути при победата с 2:0 над Славия на 29 март.

Ето какво написаха от ръководството на Левски в профила на клуба в една от социалните мрежи:

"Левскари, един по-специален играч си тръгва от 'Герена'! В последните месеци той преживя истински кошмар, но не свали нито за миг усмивката от лицето си. Той е от футболистите, за които е сигурно едно – винаги дава всичко от себе си и дори малко повече! Той бе верен и остана в клуба, когато бе най-мрачно и тежко.

Той е 1, 2, 3… Билал Бари!

С изявите и любовта си към Левски той запази своето място в историята на клуба. Той ще поеме по нов път, но нека всички заедно му покажем, че 'Герена' остава негов дом.

Можете да си кажете 'Довиждане' с Бари със снимка и автограф в 11:00 часа в събота, 15 юни, в официалния магазин на клуба. Нека го изпратим така, както заслужават големите и както го правят големите!".