Георги Иванов-Гонзо шести от седмината кандидати за президент на БФС говори пред делегатите на Конгреса.

"Днес заставам пред вас, обединени от общата ни страст – футбола. Вярвам, че действията говорят по-силно то думите. В живота, както и във футбола, стабилността е в основата на успеха. Стабилността не означава статичност или бягство от промени. Промените са неизбежни, но не трябва да подкопава нашите основи. Всеки неуспех носи зърното на бъдещ успех, но само ако извлечеш правилните изводи.

От ключово значение за мен е стратегията за днес юношеския футбол. Първо, изграждане на центрове за развитие на таланти, ще създадем регионални центрове. С подкрепата на държавата и общините ще осигурим ресурси за футболните школи. За да предоставят подходящи условия за развитие на млади таланти. Трето, ще организираме редовни обучения за треньори, работещи в детско-юношески футбол. Ще въведем система за мониторинг на младите играчи. Прозрачно означава отчетност.

В духа на прозрачност и обединение, аз ще подам ръка на останалите кандидати. Това е стъпка към обединени и сътрудничество. Това е ключът към постигането на истински промени и напредък. Крайната ни цел е да създадем среда, в която всеки български клуб, играч и фен да се чувства част от голямото семейство. В прозрачност и обединение можем да постигнем тази цел. Господа делегати, моят призив е да гласуваме за действията, а не за думите. Най-важното е да оставим стабилна основа за следващите поколения", заяви Гонзо.