Георги Захариев пети от седмината кандидати за президент на БФС говори пред делегатите на Конгреса.

"Малко ще разчупя обстановката и атмосферата като най-младият кандидат. Помолих за презентация. Искам да ви попитам – мислите ли, че българският футбол се развива в правилната посока, върви по правилен път. Говори се за преход, но ако тук стане пожар, вие бавно ли ще се изнизвате. Къщата на българския футбол гори и ние трябва рязко и бързо да вземем мерки за проблемите на българския футбол. Ще ви покажа програмата на БФС за периода 2005 – 2024 г. Няма нито една държава, която граничи с България, която да не се е класирала за голям форум. Искате ли да продължим по този път, така да вървят нещата. Плавен преход – искате плавно да се класираме на Световно през 2268-а година. Хората на какво да се научат – да не печелят нищо, да не се класират никъде. Тези кандидати с опит какво направиха – нули.

Обединение, защо не сме се обединили. Не може да се обединяваме на база интереси, схеми, далавери и късни обаждания кой за кого трябва да гласува. Направихме страхотна кампания за лица, лишени от родителски грижи. Обучихме треньори, които да работят с тези деца. Ето пример за обединение. Снимахме документален филм за академиите в Германия. Още обединения – Мартин Петров, правихме обучение за методисти, проявявайки интерес, иска да се развива и направихме среща с методиста на Атлетико Мадрид. Помолих Стилиян Петров за съдействие и ни помогна да организираме мачове за деца с Астън Вила. Още едно обединение, Пламен Колев – направихме проект към ФИФА на база на блокчейн, за да може всичко да минава оттам. След като Павел Колев си тръгна от футболния съюз, нямаше с кого от висшето ръководство на футболния съюз да говорим за блокчейн. С висшето ръководство може да говорим за блок маса, но не и за блокчейн.

Молбата ми е да бъдете смели. Доста от вас са решили за кого да гласуват, но много все още се колебаят. Гласувайте, задължително гласувайте. Оставям възможност да гласувате, ако смятате, че има нужда от такива хора като мен в българския футбол, може да ме подкрепите“, сподели Захариев от трибуната.