Манол Иванов втори от седмината кандидати за президент на БФС говори пред делегатите на Конгреса.

"Аз тук, неизвстният, някои хора държаха да го изтъкнат. Ще направя опит за изказване в петте оскъдни минути, предоставени от БФС. Аз съм тук пред вас, за да споделя моите идеи и мнения. Конгресът днес е първата стъпка, за да се прокара нова стъпка за промяна. Обръщам се към делегатите да гласуваме за промяна, против статуквото, да върнем футбола, където беше преди 30 години. Ако не гласувате за промяна, се зависими, не се оплаквайте. Ще дам всичко от себе си да променим Българския футболен съюз.

От мен очаквайте прозрачност, честност и изключителна диалогичност. Като експерт по кризисен мениджмънт спасих предприятия, които заработиха на печалба. Така направих и в Нефтохимик. С този Конгрес не приключва всичко. Нужни са хора с обвързаност към футбола. Ясно е, че претендентите са хора със заслуги и качества, но много от заслугите са с изтекла давност и нямат общо с управленските качества. В мен напират емоции. Не съжалявам в нито един момент, че се кандидатират, за нито едно мое действие. Направих го, за да покажа моите виждания. Надявам се, че в бъдеще заедно ще можем да променим нещата.

До останалите кандидати – за мен беше чест да се съревновавам с тях, говоря за всички кандидат-президенти, за мен беше мотивиращо да се състезавам с тях, да им покажа какво мога. Съжалявам, че не се обединихме. Моята идея беше да се обединим, да излъчим един  човек, това не стана, но още не е късно. Надявам се, че тези, които сега ще гласуват, няма да гласуват под някакъв натиск или въздействие. Вярвам, че това нещо няма да бъде направено. Ако стане, децата и внуците ви ще ви питат защо малодушието се е настанило в душата ви. В мен е наследственото, няма значение клубната ми принадлежност. Гласувайте със здравето си, Бог да ги благослови“, сподели от трибуната Иванов.