Фенклубът на Локомотив Пловдив направи важно съобщение към "черно-бялата" общност. То идва след проведена среща с кмета на града Костадин Димитров и е на тема за стадиона в квартал "Лаута". От позицията на фенклуба става ясно, че за довършването на съоръжението ще бъдат отпуснати още 56 милиона лева.

"Фокус" публикува без редакторска намеса официалната позиция на Фенклуб Локомотив Пловдив:

УВАЖАЕМИ ЛОКОМОТИВЦИ,

На 15 декември се проведе среща между представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив и кмета на града, Костадин Димитров. Тема на срещата бяха средствата за финансиране на изграждането на стадион "Локомотив“ и прилежащия комплекс.

По време на тази среща научихме, че правителството отпуска 42 милиона лева за довършването на стадион "Локомотив“. В допълнение към тази сума, за изпълнение на необходимите строителни дейности на наше разположение ще бъдат още 12 милиона лева от предоставения заем, както и сума в размер на 2 милиона лева - остатък, които бяха преразпределени в края на миналата година и впоследствие върнати през тази година.

Това финансиране ще позволи цялостно завършване на стадиона и превръщането на целия комплекс в единствен по рода си в България.

Съвсем естествено, нашите очаквания и надежди са всичко това да бъде факт за 100-годишния юбилей на клуба, което ще бъде един заслужен подарък за черно-белите привърженици и за нашия любим клуб!

САМО ЛОКО!