Клуб на Привържениците на Ботев Пловдив разпространи декларация по повод последните събития в клуба. Най-голямата фенска организация на "жълто-черните" призова за безрезервна подкрепа към отбора.

Ето какво заявиха от КПБП:

Уважаеми Ботевисти,

като представители на широк кръг от жълто- черната общественост, всички ние от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив с интерес проследяваме всеки въпрос, касаещ любимия ни отбор - от финансово състояние, през състояние на ДЮШ, състояние на мъжки отбор и т.н

Запознахме се с редицата становища, обвинения и откровени провокации в медийното пространство и искаме да заявим, че привържениците на Ботев винаги са взимали единствено страната на Ботев Пловдив. За нас всяко разединение в момента е повече от вредно. Всяко действие, на всеки жълто - черен фен винаги е насочено към отбора - но не отборът като отделни личности, собственици, футболисти, служители, а към Отбора, към Любовта към отбора, към Религията Ботев Пловдив.

Ние ще продължим с това, което смятаме за най- правилно и това, което можем най- добре - ДА БЪДЕМ 12-ЯТ ИГРАЧ.

Това ще предадем на децата си, това ще покажем на съперниците си. Нека сме заедно на стадиона, да се радваме и плачем заедно, а всичко останало рано или късно ще се подреди! Призоваваме за безрезервна подкрепа на предстоящите важни срещи, за да покажем Красотата, Вярата и Борбата за Ботев Пловдив!

Клуб на привържениците на Ботев (Пловдив)