Певицата Lizzo е дадена под съд от три бивши нейни танцьорки. Те твърдят, че са били подложени на враждебна работна обстановка, както и тормоз, докато са били част от танцовата трупа на певицата.

Един от исковете в делото, подаден от една от трите ищци, обвинява Lizzo в насърчаване на танцьорите “да се редуват да докосват голите изпълнители", докато са били в нощен клуб в Квартала на червените фенери в Амстердам по време на турнето им през февруари.

Страхувайки се от неприятни последствия, ищцата в крайна сметка “неохотно се съгласила", въпреки че многократно изразила нежеланието си да докосва изпълнителите.

Друга ищца твърди, че мястото й в трупата е поставено под въпрос от певицата, която изразила "тънко завоалирани“ опасения относно "наддаването на тегло“ на ищцата. В следствие на това, тя се  почувствала притисната да "обясни напълняването си и разкрие интимни подробности за живота си, за да запази работата си". Има оплаквания и срещу хора, наети от звездата, които са подлагали ищците на расистка и религиозна дискриминация.

Напомняме, че борбата за позитивност на тялото и мотивиращите послания са централна тема в творчеството на Lizzo. Жалбата срещу носителката на Грами е пусната във Върховния съд на Лос Анджелис във вторник.