Президентът на Българската федерация по бокс - Красимир Инински, остана доволен от представянето на родните боксьори на провелите се трети Европейски игри в Полша.

Родните боксьори се прибраха с 4 отличия (две златни, едно сребърно и един бронз). Двамата натурализирани кубинци в националния ни съатав - Хавиер Ибанес и Йордан Морехон, подариха своите медали на Инински на пресконференция в София и обещаха да донесат още отличия от Летните олимпийски игри в Париж догодина.

"Трогнат съм от този жест. Вярвам, че нашите момчета и момичета ще продължат да постигат много големи успехи. Още веднъж ги поздравявам за отличното им представяне на Европейските игри, където поставихме много добро начало по пътя към Олимпийските игри в Париж. Вижда се, че когато сме заедно и работим като екип, резултатите не закъсняват. Вярвам, че и останалите момчета и момичета ще вземат своето на следващите квалификации догодина. И ще направим така, че България да се гордее с техните успехи“, каза президентът Красимир Инински.

Националите ни ще получат почивка от няколко седмици, преди отново да бъдат събрани на лагер. Те ще се готвят за Балканиадата през есента, като се предвижда лагер с водещите боксьори на Украйна.