Защитникът Мартин Николов е първото ново попълнение на "Етър“ за сезона в Първа лига. Така "болярите“ си връщат и последния великотърновец и техен юноша, който досега играеше в друг клуб в професионалния футбол.

Той идва от "Септември“ (София) и днес парафира договор с ръководството на "виолетовите“. Мартин е роден на 10 октомври 1993 г. и е кадър на "болярите“, с които през 2017 г. извоюва предишното влизане в елита. После кариерата му продължи в "Локомотив“ (ГО), "Кариана“ (Ерден), "Ботев“ (Враца) и "Септември“ (София). Висок е 172 см и играе като ляв бек. На 29 години е и има над 170 мача в професионалния футбол.

"Ръководството ме потърси и се разбрахме бързо. Това си е "Етър“, аз съм юноша на този клуб и е добре да се върна в отбора, в който съм израснал. Преминах през всички гарнитури, после бяхме в Трета лига, спечелихме я, после спечелихме и Втора лига. Вече съм доста по опитен, натрупах 4 сезона в Първа лига. С 90 % от играчите се познаваме, вече има и доста великотърновци в състава. Очаквам да си направим добър отбор, "Етър“ трябва да е стабилен тим за елита“, заяви Мартин Николов след подписването на договора си.

Днес с клуба нов договор подписа настоящият наставник Емануел Луканов.

Етър подписа и с нападателят Денислав Ангелов.