14-кратният първенец на Европа Реал Мадрид излезе със съобщение на официалната си страница след смъртта на Силвио Берлускони, който дълги години бе президент на Милан. От 28 септември 2018-а той бе собственик на Монца, който впоследствие се изкачи в Серия "А".

"Реал Мадрид, президентът на клуба и бордът на директорите изказват своето дълбоко съжаление за смъртта на Силвио Берлускони - легендарния президент на футболния клуб Милан между 1986 и 2017 г. и настоящ президент на Монца.

Реал Мадрид би искал да изрази съболезнованията си на семейството и близките му, както и на феновете на италианския футбол, особено тези на Милан и Монца.

По време на неговото президентство Милан преживя един от най-успешните моменти в своята история, спечелвайки пет Европейски купи, три Световни клубни първенства, три Суперкупи на Европа, осем титли от Серия А, една Купа на Италия и седем Суперкупи на Италия.

Силвио Берлускони, който почина на 86-годишна възраст, беше министър-председател на Италия между 1994 и 1995, между 2001 и 2006 и между 2008 и 2011. Почивай в мир.", гласи публикацията от испанците.