Наполи си гарантира шампионската титла в Серия А и тимът на Лучано Спалети доиграва сезона, а днес в двубой от 36-я кръг на първенството му предстои дерби с Интер.

Ако Наполи спечели срещата, която започва в 19:00 часа, тимът ще успее да постигне победи срещу 19 различни съперника в един сезон в Серия А. Подобно постижение Наполи няма в своята история.

До момента Лучано Спалети и футболистите му победиха другите 18 отбора в елита, с което повториха постижението си от сезоните 2015/16 и 2018/19. Задачата на Наполи не е лесна, защото среща намиращия се във форма за заключителния етап от сезона Интер.

Симоне Индзаги и футболистите му ще играят финал за Купата на Италия, където ще защитават трофея си. През седмицата си гарантираха и финал в Шампионската лига, където ще срещнат Манчестър Сити. В първенството продължават да се борят за място в първите четири.

Битката в оставащите три мача е с още четири отбора, така че едва ли Наполи ще може толкова лесно да запише своето историческо постижение.

Ето и останалите двубои в Серия А в неделя:

13:30 часа Лече - Специя

16:00 часа Торино - Фиорентина

21:45 часа Удинезе - Лацио