Отборът на Интер се класира за финала на Шампионска лига! Играчите на Симоне Индзаги спечелиха и втория полуфинал срещу големия си градски съперник Милан и по този се превръщат в първия финалист в най-комерсиалния международен клубен турнир за сезон 2022-2023.

Интер спечели реваншът на "Джузепе Меаца" с 1:0 и с общ резултат 3:0 си подпечата визите за Истанбул.

Изключително силен мач направиха двамата вратари - Андре Онана на Интер и Майк Менян на Милан. Възпитаниците на Стефано Пиоли взеха инициативата в първите минути, но добрата дефанзивна подредба на "нерадзурите" не позволи много опасности пред вратата на Интер. Първото полувреме завърши неприятно за домакините, тъй като Хенрих Мхитарян получи разтежение и бе заменен принудително.

Голът, който сложи край на спора, бе отбелязан в 74'. Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку размениха по няколко паса в наказателното поле на "росонерите", а защитниците на Милан не се разбраха в най-важния момент и оставиха Мартинес напълно непокрит. Аржентинецът нямаше голям ъгъл, но умно стреля в близкия ъгъл и изненада Менян, който нямаше как да реагира на удар от 6-7 метра.

За последно Интер игра финал през 2010-а, когато спечели третата си Шампионска лига/КЕШ, побеждавайки Байерн Мюнхен.