Община Кюстендил организира общоградско поклонение по повод 150 години от гибелта на Васил Левски. Това съобщиха за "Фокус“ от отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Програмата ще започне на 19 февруари от 11.00 часа пред паметника на Апостола на свободата в централната градска част.

В отбелязването на кръглата годишнина ще участват военнослужещи от 3-то бригадно командване, Благоевград и ученици от Спортно училище "Васил Левски" - град Кюстендил.

На 18 февруари от 11.30 часа в залата на читалище "Пробуждане“ – село Шипочно, ще се състои семинар на тема "Заветите на Левски – 150 години безсмъртие в народната памет“.

На 19 февруари от 9.00 часа читалище "Кирил и Методий“ в село Долно село ще представи изложба посветена на живота и делото на Васил Левски. От 10.00 часа в централната градинка на село Николичевци ще бъде отбелязана 150-годишнина от обесването на Дякона. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметния знак в селото.

На 19 февруари, от 13.00 часа, пред паметната плоча на Васил Левски в село Соволяно ще се състоят рецитал и поднасяне на венци и цветя.

Венцеслав ИЛЧЕВ