Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално съболезнователно писмо до бразилския си колега Едналдо Родригеш по повод смъртта на легендата на световния футбол Пеле. Това съобщиха от БФС.

Ето и пълния текст на адреса:

"Уважаеми господин президент,

Позволете ми да изкажа искрените си съболезнования по повод кончината на великия Пеле. Думите са слаби, за да изкажат огромната загуба за глобалното футболно семейство и за целия свят.

Истинска икона на играта ни не само заради фантастичните професионални постижения и уникалния стил, но и заради изключителния принос за популяризирането на красивата игра по цялата планета, Пеле напълно заслужено е наричан Краля на футбола – и именно той е една от основните причини играта ни да е красива. Глобален посланик на футбола, познато име по целия свят и вдъхновение за всички не само от гледна точка на умения и талант, но и лични качества, Пеле никога няма да бъде забравен, а заветът му ще живее във времето.

Още веднъж ми позволете да изкажа съболезнования от името на Българския футболен съюз и цялото българско футболно семейство. Мислите ни са с вас в този труден момент.“, се казва в обръщението.