Друга от най-големите звезди в света на футбола в момента - Кристиано Роналдо написа прочувствен пост в социалните мрежи по случай смъртта на легендата и трикратен световен шампион - Пеле.

Едсон Арантес до Насименто почина на 82 години след няколкоседмично боледуване. Това се случи на 29-и декември в родината му - Бразилия.

“Изказвам най-дълбоки съболезнования на цяла Бразилия и по-специално на семейството на г-н Едсон Арантес до Насименто. Простото "сбогом" с вечния крал Пеле никога няма да е достатъчно, за да изрази болката, която обхваща целия футболен свят в този момент. Вдъхновение за милиони хора, за него ще се говори вчера, днес, завинаги. Привързаността, която винаги показваше към мен, беше взаимствана във всички моменти, които споделяхме, дори и от разстояние.

Той никога няма да бъде забравен, а споменът за него ще остане завинаги във всеки един от нас, любителите на футбола. Почивай в мир, крал Пеле", написа Кристиано в профила си в Instagram.

Пеле е единственият футболист, ставал три пъти световен шампион. Той е включен и в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си.