Футболни клубове и звезди от цял свят изразиха съболезнованията си към близките на Пеле, който почина в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Паоло. Последните години "кралят“ на футбола имаше много здравословни проблеми, а последните си дни Пеле прекара в болница, заедно с най-близките си хора, след като беше хоспитализиран още през ноември с множество заболявания, включително респираторна инфекция.

Минути след като новината за смъртта му беше официално обявена, в социалните мрежи заваляха съболезнования от почти всички краища на света и от почти всички хора, свързани с футбола.

"Легенда, икона, истинско величие на играта, което винаги ще бъде помнено. Почивай в мир, Пеле", споделиха от Ливърпул.

"Почивай в мир, Пеле. Благодарим за радостта, която донесе на футбола по света", споделиха от Манчестър Юнайтед.

"Всичко, което виждате футболистите да правят, Пеле го е направил пръв. Почивай в мир", сподели нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд.

От Бразилската футболна федерация и от родния му клуб Сантос написаха просто "Вечен".

Губернаторът на Сао Пауло Родриго Гарсия обяви седемдневен траур заради смъртта на легендата на бразилския футбол Пеле. Освен това губернаторът е решил да кръсти булеварда, който се строи в момента на входа на Сантос, "Крал Пеле".

Тялото на Пеле ще бъде откарано на стадиона на Сантос "Урбано Калдейра", където почитателите му ще могат да му отдадат последна почит.