На територията на цялата страна се провеждат полицейски акции, съобщи на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"В последните два дни бяха проведени специализирани полицейски операции срещу две групи, които се занимават с трафик на мигранти. На територията на Сливен във вчерашния ден, където работиха колегите от ГДБОП и областната дирекция, имаме 12 задържани лица, от тях 5 са с повдигнати обвинения и взети мерки за задържане от 72 часа. Извършени са обиски на множество адреси и МПС-та. Във въпросната акция са задържани 19 мигранти, като се касае за добре структурирана група, която се занимава с тази престъпва дейност“, уточни главният секретар.

При акцията са увредени два полицейски автомобила, които са участвали в преследване със заловените трафиканти. 

"Водачът на единия автомобил се е опитал да избяга и попаднал в едно езеро, но в крайна сметка няма ранени служители, материалните щети са минимални, лицата са задържани и се работи с тях", уточни главният секретар.

"Подобна акция днес беше проведена и от областната дирекция в Пловдив", информира още Тодоров, но отказа да разкрие подробности, тъй като към момента се води следствие. 

Нели СТАВРЕВА