За първи път фондация "Искам бебе“ гостува на традиционния Празник на черешата в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Участието на фондацията е по покана на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. В началото на годината започна съвместна кампания на Община Кюстендил и "Искам бебе“ – “ПриРода за живот".

Фондацията се включи в един от трите дни на празника с информационен и благотворителен щанд, разположен на площад “Велбъжд" в центъра на Кюстендил. До 18.00 доброволци на фондацията представят кампанията “ПриРода за живот", както и донорската програма на фондацията, разработена в помощ на лечението на двойки, които имат нужда от донорски генетичен материал, за да сбъднат мечтата си за дете.

На благотворителния щанд желаещите да подкрепят каузата на "Искам бебе“ могат да намерят подаръци за себе си и децата си, предоставени от дарители и съмишленици на каузата.

"Нашата фондация вече 16 години помага на хората, които искат, но не могат да имат деца. Даваме надежда на всички, които се молят да станат родители. Надежда винаги има. Много съм щастлива, че точно тук – в Кюстендил, намерихме най-големия си приятел. Благодаря на г-н Паунов за това, че даде надежда. За това, че прие да се бори с нас, да има повече български деца“, каза председателят на Фондация "Искам бебе“ Мария Янева

Венцеслав ИЛЧЕВ