С постановление на Министерски съвет държавата може да осигури необходимите средства за двата стадиона в Пловдив, така, както г-н Борисов направи, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на "Фокус".

Димитров призна, че бюджетът на Пловдив не може да си позволи да поеме такъв огромен разход, затова ще направи всичко възможно да намери парите по други канали. Един от тях е отново да се пише писмо на Министерството на младежта и спорта. Припомни, че още в началото е било ясно, че отпуснатите 25 милиона няма да стигнат за стадион "Ботев". 

"Няма какво да се лъжем, някои обекти ще бъдат забавени. Да не кажа и някои ще бъдат спрени. В момента не мога да кажа кои ще бъдат спрени, предстои да се направи анализ след което ще се съобщят" - каза кметът. Започнатите обекти ще бъдат завършени, макар и със закъснение, уточни в отговор на "Фокус",  той.

След приемането на бюджета на държавата, после и на общинския бюджет ще стане ясно от кои пера ще се вземат пари и ще се пренасочат към стадионите. Със строителя трябва да бъде подписано споразумение за разсроченото плащане. 

Кметът благодари на полицията за перфектната организация на охраната и на феновете на двата отбора, които взаимно се поздравиха.

Повече гледайте в прикаченото видео!