Община Пловдив обяви обществена поръчка за препроектиране на плувния комплекс с 50-метров басейн. Съществуващият проект е правен през 2014 година и през това време са въведени в сила нови правила и изисквания, което налага актуализиране, коментира пред Агенция "Фокус" заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

На авторите на разработения технически проект се възлага да го преработят, без да правят кардинални промени, като го допълнят с нов проект за соларни фотоволтаични системи. Проектантите ще извършват и авторски надзор по време на изпълнението на строителните и монтажните работи. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 95 000 лева без ДДС. Процедурата е договаряне без предварително обявление и до 27 януари проектантският екип трябва да направи своето ценово предложение.

За изграждането на плувния комплекс с 50-метров басейн е издадено разрешение за строеж още през август 2017 г. Изпълнител на обекта е "ГБС". Цената на комплекса е 20 милиона лева, осигурени от поетия от община Пловдив дългосрочен дълг за спортна инфраструктура в града.