Очаква се до края на годината Община Добрич да увеличи броя на паркоместата за хора с трайни увреждания. Това съобщи зам.-кметът с ресор "Финанси и общинска собственост" Елка Димова, предаде репортер на Агенция "Фокус". Паркирането на автомобили на лица с трайни увреждания е основният проблем в зоните за платено паркиране. Още 4 или 5 места ще бъдат създадени, особено за района пред Стоматологията и ДКЦ - 1.

По думите на зам.-кмета нерядко паркоместата за такива лица се ползват от техни роднини, които нямат увреждания. Специално обозначените паркоместа са само и единствено за автомобили, които превозват хора със специфични проблеми, които притежават документ за инвалидност. Такива автомобили трябва да паркират единствено на определените за тези лица места, за да ползват безплатно услугата. 

От септември тази година е въведена нова електронна система за управление и контрол на зоните за платено паркиране в Добрич. Създадена е възможност за заплащане на абонамент по местоживеене, за район, служебен или за цялата зона. Таксата за 1 час паркиране в Синя зона е 1 лв. Може да се заплати чрез мобилното приложение Mobzzo, с банкова карта, с СМС на номер 1358 или в брой в определени търговски обекти. 

Жулиета НИКОЛОВА