Община град Добрич подготвя процедура за кандидатстване за изграждане на довеждаща инфраструктура за бъдещ Индустриален парк Добрич. Това съобщи зам.-кметът с ресор "Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки" Росица Йорданова, предаде репортер на Агенция "Фокус". Кандидатстването ще е по Националния план за възстановяване и развитие.

През юни минлата година общината стартира инициатива за проучване на процедура за регистрация на Индустриален парк Добрич. Той ще бъде изграден на терена на бившите казарми. Целта на това начинание е да се подпомогне икономическия растеж на града и региона чрез осигуряване на трудова заетост и устойчив бизнес.

Чрез Регионалната програма за осигуряване на трудова заетост са създадени в Добрич временни работни места на трайно безработни лица, като са инвестирани 50 144 лв. Инвестирани са над 2 636 хил. лв. за развитието на 34 спортни клуба в града, в които се развиват 20 вида спорт.

До средата на следващата година трябва да приключи обновяването на една от двете концертни зали в града - Концертна зала "Добрич", известна още като Органова зала. 10 декември 2023 г. е крайният срок за обновяване и на Огледална зала "Нели Божкова".

По Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност само за 2 години са реализирани 21 проекта на обща стойност над 48 000 лв. От тази година бюджетът на Програмата е завишен, което увеличава максималния размер за проект до 3 000 лв.

Подробна информация за тези и други дейности, които ръководи Дирекцията, е публикувана на сайта на общината в следния линк.

 

Жулиета НИКОЛОВА