Районната прокуратура във Велико Търново привлече като обвиняем шофьорът от среднощната гонка с полицията, която завърши с катастрофа. От институцията уточняват за "Фокус“, че 21-годишният мъж е задържан за 72 часа, тъй като е шофирал дрогиран, без книжка и е причинил катастрофа.

Досъдебното производство е образувано за това, че тази нощ, около 2:30 часа, на ул. "Климент Охридски“ в старата столица е настъпило пътно – транспортно произшествие между лек автомобил "Порше Кайен“, управляван от неправоспособния Д. С., на 21 години, който последователно се блъснал в контейнер за смет, както и в три паркирани леки автомобила. Имуществените щети са определни като занчими.

В хода на разследването в условията на неотложност са извършени разпити на свидетели и оглед на местопроизшествие. Иззети са веществени доказателства, включително и лек автомобил "Порше Кайен“, който не е собственост на водача Д.С..

След анализ на събраните до момента доказателства, Д.С. е привлечен в качеството по няколко направления. На първо място за това, че противозаконно пречил на орган на властта – двама младши автоконтрольори – служители в сектор "Пътна полиция“ при ОД на МВР да изпълнят задълженията си, като не изпълнил многократно подадени разпореждания със светлинен и звуков сигнал и не спрял. На второ място, че управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред – с техническо средство "Dreger Drug Test 5000".

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Велико Търново, обвиняемият Д.С. е задържан за срок до 72 часа и спрямо него предстои внасяне на искане в Районна прокуратура - Велико Търново за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под наблюдението на РП - Велико Търново. Предстоят назначаването на експертизи, както разпити на свидетели. В зависимост от техния резултат, ще бъде преценено дали са извършени и други престъпления от лицето, за които то да бъде обвинено.