20 000 розови храсти, дарени от изпълнителния директор на "Брит Розако" АД, Николай Пелишатски, ще бъдат раздадени в понеделник, 20 май, в Плевен и във вторник, 21 май – на малките населени места в общината.

Инициативата се осъществява със съдействието на Община Плевен и кмета д-р Валентин Христов, на председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и общинския съветник Ивайло Минков. Идеята е цветята да бъдат засадени в кварталите и междублоковите пространства в града, да бъдат оформени цветни градини и розариуми по места.

Раздаването на розовите насаждения в понеделник за Плевен ще започне в 17.00 часа, на паркинга пред Общината /пл. "Възраждане“ № 2/. Всеки гражданин ще има възможност да получи до 5 розови храста.

Във вторник ще се раздават розовите храсти за кметствата в общината, като те ще бъдат предоставяни на кметовете на малките населени места.

"Желанието ни като дарители е розите да се използват за разкрасяване на града и общината и да бъдат засадени на обществени места. Надявам се, че хората ще направят именно това. По този начин заедно, с общи усилия, ще създадем една по-красива, зелена и обгрижена градска среда“, сподели дарителят Николай Пелишатски.

Снимки на оформените с дарените рози цветни пространства може да изпращате на електронен адрес: pr@pleven.bg. Сътворените с общи усилия резултати от кампанията ще бъдат публикувани на сайта и на фейсбук страницата на Община Плевен.