Двама полицаи от Кюстендил станаха за пример и заслужиха адмирации, предаде репортер на "Фокус". Малко преди обед пред сградата на Основно училище "Даскал Димитри“ в областния център пристигна жена в инвалидна количка, която желаеше да упражни правото си на глас в една от секциите, разкрити в учебното заведение.

На входа на сградата е монтирано съоръжение, чрез което хората с увреждания да преодоляват стръмните стъпала, но се оказа, че платформата се е развалила и жената няма как да влезе в изборното помещение.

Дежурните полицаи – старши сержанти Димитър Димитров и Васил Василев, оказаха съдействие на възрастната жена и на ръце пренесоха нея и тежката електрическа инвалидна количка до входа.

По този начин Виолета Горова успя да упражни правото си на глас. "Много ми е неудобно, че притесних хората. Благодаря на момчетата“, каза Виолета Горова. Тя сподели, че не пропуска да гласува. "Гласувах нещата да не са толкова трагични, колкото са през последната година. Стоките, като ги погледнем в магазина, е нещо страшно. Всичко се повишава. Човек купува само най-необходимото, но когато имаш и други разходи – съкращаваш. Купувам лекарствата си за сметка на храната“, сподели още Виолета Горова.

Венцеслав ИЛЧЕВ