По традиция на 6 декември, по случай Никулден, в плувния басейн на ДГ “Мирослава" в Пловдив се проведе празникът "Бисерчета на доброто". Тази година на водния забавен бал гостуваха златни рибки, водни капчици, медузи, пирати и русалката Ариел. Специален гост на празника беше и кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Търсещите скъпоценности и злато пирати, разбраха от възпитаниците на ДГ "Мирослава“, че най-безценното съкровище са обичта, приятелството, подкрепата, милосърдието, благодарността, уважението и съчувствието. Децата от различните възрастови групи разказаха на пиратите и всички гости какво е добро дело - да помогнеш на приятел в беда, да се грижиш за домашните любимци, да бъдеш внимателен, учтив и вежлив, да благодариш и да се извиниш, когато си сгрешил, да даряваш топлота, да протегнеш приятелска ръка.

На свой ред "Златните рибки“ изпълниха вълшебен танц във водата, а русалката Ариел разказа легендата за Свети Никола - Чудотворец.

Кметът Стаменов хвърли емблематичните "бисерчета на доброто“ във водата. Смелите плувци от трета и четвърта възрастови групи трябваше да ги извадят от дъното на басейна и да ги подарят на всички именици от детската градина.

Празникът за поредна година обедини деца, родители и учители в една обща кауза - "Заедно в подкрепа на Наско"!

"Да изразим човешките си добродетели на благородство и хуманност към 4-годишния Наско, който се нуждае от лечение в чужбина. Нека за него предстоящата 2023-а да бъде година на сбъднати мечти", беше призивът на училищното настоятелство на детска градина "Мирослава".