"Златитрап, в близост до Пловдив. Бурният вятър пречупи дървета и събори покриви". За това съобщиха в социалната мрежа Фейсбук от Meteo Bulgaria. Кадрите на видеото, което е прикачено по-долу, са повече от красноречиви. Цяло щастие е, че този инцидент се е разминал без жертви и сериозно пострадали.

През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще е облачно и дъждовно. С нахлуване на студен въздух, на места главно по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Преди полунощ над източните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, с гръмотевици и условия за градушки.

Утре валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, но по-значителна ще се задържи над източната половина от страната и там ще има превалявания от дъжд, на отделни места в Североизточна България - дъжд и сняг. Ще е ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад, който привечер постепенно ще отслабва. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 5° и 10°. В София минималната – около 1°, максималната – около 5°.