Изключително динамичен и натоварен ден за пловдивските огнеборци и спасители. През изминалите 10 часа служителите на РДПБЗН Пловдив обработиха десетки сигнали за произшествия, причинени от силните пориви на вятъра.

60 са получените и посетени сигнали за паднали дървета. В голяма част от случаите, за да бъдат отстранени опасно надвисналите дървета се наложи да изчакаме и да получим съдействие от екипи на EVN. Напрегнато бе дежурството на инспекторите в оперативен център на РДПБЗН ПЛОВДИВ.

Непрекъснато се приемаха сигнали, насочваха и предислоцираха се екипи към местопроизшествия в различни точки на града. Работната обстановка бе гореща и нажежена, но както винаги професионализмът надделя. Огнеборци и спасители от Сектор СОД реагираха на около 20 сигнала за висящи ламарини, 10 за опасно надвиснали билбордове и информационни табели.

В същото време огнените момчета потушиха и 9 пожара, възникнали на територията на областта. В утрешния ден между 10.00 и 14.00 ч. също се очаква лошо време с пориви на вятъра 60-70 км/ч . Съветваме домоуправителите да подходят с отговорност и повишено внимание към поддържането и укрепването на покривните обшивки.

Апелираме към по-младите хора да се погрижат за сигурността на свои възрастни близки и родители. И към работещите: преди да напуснете своя дом огледайте добре откритите площи около вас и отстранете всички неукрепени предмети- тенти, простори и саксии, за да предотвратите възможността от инциденти.

Внимателно подбере маршрута си и не паркирайте под дървета. Нека заедно бъдем отговорни в името на живота и неговата безопасност!