Студентите от Випуск 2022 на университет "Проф. д-р Асен Златаров“ получиха своите дипломи на тържествена церемония в Бургас, съобщиха от висшето учебно заведение. Стотици млади хора от днес официално придобиха ценз за степени "професионален бакалавър“, "бакалавър“ и "магистър“. Пред погледите на своите преподаватели, семейства и официални гости се заклеха да упражняват с достойнство професиите си.

"Вие се постарахте много. Получихте образование на европейско ниво, носители сте на качествата, нужни за откривателства и движение напред. Вие държите в ръцете си не просто една диплома, а безценен набор от знания и умения. От вас зависи как ще го използвате и как ще продължите напред. Поемайте отговорност за всяко свое решение, следвайте неотклонно принципите си, бъдете честни и се развивайте“. С тези думи към абсолвентите се обърна ректорът на най-големия университет в Югоизточна България проф. Магдалена Миткова.

Дипломираните студенти и техните преподаватели бяха поздравени лично и от областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова и председателя на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова. Отличниците от всички факултети получиха своите дипломи лично от ректора проф. Миткова. Празничната церемония се състоя с активното участие на Студентския съвет на висшето учебно заведение.