Тридневна Национална ученическа конференция на тема "Васил Левски – вулкан от човечност“, посветена на 150 години от гибелта на Апостола, ще се състои в Котел на 4, 5, и 6 февруари.

Конференцията се организира по инициатива на Средно училище "Георги Стойков Раковски“ –  Котел със съдействието на Регионалното управление на образованието в Сливен. Тя се осъществява като отзвук от кампанията на Общобългарски комитет "Васил Левски" за подобаващо отбелязване на 150-та годишнина от гибелта на Апостола във всички български училища.

Научен консултант на националната ученическа конференция в Котел е проф. д-р Пламен Митев, преподавател в Софийски университет "Св. Климент Охридски“ и член на Управителния съвет на Общобългарски комитет "Васил Левски".

По регламент участниците в конференцията се представят с клип или филм по темата "Васил Левски – вулкан от човечност“. Работите на учениците се оценяват от жури с председател проф. д-р Пламен Митев и членове Силвия Калпакова и Христина Маркова от Управителния съвет на Общобългарски комитет "Васил Левски"  и г-жа Кристиана Добрева - Станкова – началник на Регионално управление на образованието – Сливен.

В националната ученическа конференция участват 120 ученици от 25 учебни заведения от цялата страна. Ще бъдат представени 26 клипа и 24 филма, посветени на темата "Васил Левски – вулкан от човечност“. Освен българските участници, в конференцията онлайн ще се включат и ученици от Болградската гимназия "Георги Ст. Раковски“ в Украйна.

Област Сливен се представя с общо шест разработки - четири от СУ "Г. Ст. Раковски" - гр. Котел и по една от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" - Сливен и  ПГТТ "Атанас Димитров" – Нова Загора.

Откриването на конференцията е в събота, 4-ти декември, от 14.30 ч. в залата на читалище "Съгласие - Напредък" в Котел.

Представянето на проектите ще започне от 16.00 ч. в конферентната зала на СУ "Г. Ст. Раковски“.