На 12 февруари 2024 г. ще продължи делото срещу хотелиера Борис Христов, който е обвинен, че на 16.03.2023 г. в Пловдив е причинил лека телесна повреда на охранител от "Общинска охрана".

На вчерашното заседание са били разпитани свидетели. По същия начин ще продължи и процесът догодина.

На репортер на "Фокус" не му бе позволено да остане по време на заседанието под претекст, че залата е малка. Съдия Кацарев допълни, че не е уведомен от пиара на Районен съд за медийния интерес.

Свързахме се с ПР Маргарита Георгиева, за да разберем как е преминало делото и да уточним случилото се.

"Решение е изцяло на съдията - дали ще ви допусне, дали не. Моята работата е да уведомя вас. Ако става въпрос за това заседание, не съм уведомила съдия Кацарев, че ще има журналисти. Аз уведомявам само за нови дела, а не вече когато е второ или трето заседание", каза тя.

Припомняме Ви, че Борис Христов е обвинен за това, че на 16.03.2023 г. в Пловдив е причинил на длъжностно лице – С.Д.Д. от гр.Пловдив, охранител в Общинско предприятие "Общинска охрана“ – Пловдив, при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болка и страдание без разстройство на здравето.

Подсъдимият е и с второ обвинение, за това, че на 16.03.2023г. в гр.Пловдив е принудил постр.С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо, противно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив“ , като е употребил за това сила