Хотелиерът Борис Христов, който е обвинен, че на 16.03.2023 г. в Пловдив е причинил лека телесна повреда на охранител от "Общинска охрана" ще трябва още веднъж да се яви в съда преди да чуе присъдата си, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По-рано днес най-накрая беше разпитан за случая полицая от IV районно управление свидетеля Божидар Димитров. Няколко пъти делото се отлагаше заради отсъствието му, но за щастие той успя да разкаже своята версия.

Малко преди заседанието подсъдимия Христов сподели пред репортер на Plovdiv24.bg, че очаква вече ще бъде осъден. Това обаче не се случи, защото делото бе отложено за 4 септември 2024 година.

Причината за отлагането е нуждата от време, за да се съберат допълнителни доказателства в процеса.

Конкретният случай е от 16 март 2023 година.

Според обвинителният акт Борис Христов това е подсъдим, че тогава в Пловдив е причинил на длъжностно лице – С.Д.Д. от гр.Пловдив, охранител в Общинско предприятие "Общинска охрана“ – Пловдив, при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болка и страдание без разстройство на здравето.

Второто обвинение на хотелиерът е, затова че на 16.03.2023г. в гр.Пловдив е принудил постр.С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо, противно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив“ , като е употребил за това сила.

Преди време Христов уточни, че след разпита на всички свидетели ще разкаже и своята гледна точка за случилото се.

"Повече от ясно е за какво става въпрос. Това е тормоз от 15 години заради тази бариера. Имам 15 карти за достъп до Стария град, но имаме договорка с общината да оставя две на бариерата и, който каже, че идва в хотел "Борис палас", да го пускат, а не аз да ходя на място и да се обяснявам лично. Това е някакво дежа вю. Преди години един ми викаше: "`Къв си ти бе, оу? Кой си ти бе, оу? Знаеш ли, че кметът е собственик на всички улици в Стария град?" и млъкна като поисках кметът да покаже нотариалния акт, че притежава улиците", разказа той пред Plovdiv24.bg през юни.