За пореден път не допуснаха представител на "Фокус" на делото срещу хотелиера Борис Христов, който е обвинен, че на 16.03.2023 г. в Пловдив е причинил лека телесна повреда на охранител от "Общинска охрана".

Това се случва, въпреки че делото е обявено в бюлетина на районния съд в града под тепетата като обществено значимо и на него имат право да присъстват журналисти.

Съдия Димитър Кацарев се оправда като ученичка, че съдебната зала била малка и че не бил уведомен от пресцентъра на съда. А такова уведомяване не е задължително.

Явно Кацарев иска възможно най-малко хора да разберат какви ги е вършил въпросният "голям" бизнесмен, което е изключително жалко и страхливо поведение. 

Борис Христов е обвинен за това, че на 16.03.2023 г. в Пловдив е причинил на длъжностно лице – С.Д.Д. от гр.Пловдив, охранител в Общинско предприятие "Общинска охрана“ – Пловдив, при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болка и страдание без разстройство на здравето – престъпление по чл.131 ал.1, т.1 вр. с чл.130 ал.2 от НК.

Подсъдимият е и с второ обвинение, за това, че на 16.03.2023г. в гр.Пловдив е принудил постр.С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо, противно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив“ , като е употребил за това сила – престъпление по чл.143 ал.1 от НК.