Пловдивчани се оказаха в капан на поставени знаци без каквото и да е публично уведомление, предава "Фокус". Става въпрос за една от най-натоварени улици в район “Източен" покрай мола и търговската зона, които се намират в съседство.

Знаците показват, че улица “Георги Странски" е в ремонт. Това е улицата, която преминава между мола и военното поделение и която ще излиза към бул. “Санкт Петербург".

Въпросните знаци бяха поставени в петък следобед и нито тогава, нито вчера (понеделник - 18 март) не е изпратено съобщение, че точно на завоя покрай ул. “Архимандрит Евтимий" няма да може да се преминава.

Объркването на хората идва и от уверението на кмета Костадин Димитров и районният кмет Емил Русинов, че участъкът от ул. “Генерал Радко Димитриев" до ул. “Архимандрит Евтимий" ще бъде затворен чак след като първият етап от строителството бъде  приключен в края на май-началото на юни. От петък до днес включително сутринта можеше да се преминава спокойно.

По наша информация, не само гражданите не са информирани, но и самият районен кмет не е запознат със знаците и обхода. Също по наша информация указателните табели са поставени от общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта", което не е сметнало за необходимо да уведоми гражданите защо и колко време ще трае тази временна организация. 

Докато направят ВиК отклоненията и връзките с основния водопровод въпросното кръстовище ще бъде затворено и живущите в близката сграда, а и пловдивчани и гости, които искат да посетят търговската зона няма да могат да го правят. Докога?

Въпрос с няколко неизвестни, тъй като въпреки че общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта" и район “Източен" са в една сграда явно не си говорят, а именно ОКТ е връзката между строителите, районните администрации и гражданите. А най-важното - информирането на гражданите остава на заден план за пореден път.

Дано обаче да са уведомили по надлежния ред Пожарната и Спешния център, за да знаят линейките и пожарните автомобили откъде могат и не могат да преминават.