"По делото липсват данни, обосноваващи наличие на реална опасност от извършване на ново престъпление". С такива мотиви Районен съд Пловдив пусна на свобода Иван Райчинов - мъжа, който в събота следобед, с над 3 промила алкохол в кръвта, блъсна жена на паркинга на ресторант "Южен полъх" до бившата Полиграфия.

Съдията по делото Димитър Кацарев е преценил още, че, след като Райчинов има постоянен адрес, чисто съдебно минало, трудово и социално е ангажиран, то отпада опасността от укриване и опасността от извършване на друго престъпление. Освен това той изцяло е признал вината си, поради което оставя без уважение искането на прокуратурата за задържането му под стража, разбра още Plovdiv24.bg.

В такива случаи обикновено съдът налага друга, по-лека мярка за неотклонение като "домашен арест" или "парична гаранция". В този "специален случай", според нас, това липсва. Просто няма друга мярка за неотклонение и Райчинов беше оставен от съда да си се прибере у дома "ни лук ял, ни на лук мирисал".

По време на съдебното заседание, което остана закрито за журналисти по разпореждане на съдията по делото, адвокатът му е изтъкнал, че той полага грижи за непълнолетното си дете и работи на трудов договор. Причината за произшествието била свързана с детето, без никакви други пояснения. 

Самият Иван Райчинов - Капитана не е давал никакви изявления в съда. Явно е бил много засрамен от деянието си.

Сега остава да се надяваме на справедливостта на прокуратурата, която трябваше да обжалва мярката в тридневен срок.

Това вече е факт, мярката за неотклонение е обжалвана от прокуратурата и делото ще се гледа отново в Окръжен съд на 30 април, от 15.30 часа.

Припомняме, че пострадалата жена е настанена в клиниката по "Неврохирургия" в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и оперирана, състоянието и, за щастие, е стабилно. 

По информация от сина и, тя има счупен прешлен, контузии на раменния пояс, мишницата, травми на корема и долната част на гърба и таза, както и контузия на гръдния кош. Според медиците това е средна телесна повреда. Съдебен лекар вече трябва да е описал травмите ѝ.