Районният съд в Пловдив остави в ареста двамата трафиканти, превозвали 23 мигранти в линейка, с което уважи искането на прокуратурата, предаде репортер на "Фокус". 29-годишната жена Маргарита Маринова, излезе от залата, плачейки и каза: "Ще се самоубия". Мъжът на 31 години не отрони дума. Адвокатите им отказаха коментар. 

Съдът ги остави в ареста заради повишена обществена опасност. Изпършителят, който е  карал линейката, е с взети проби за изследване, тъй като е заявил, че  предишният ден е употребил метаамфетамин. Оказа се, че той е и неправоспособен водач на МПС и има книжка, обявена за невалидна. Има влезли в сила наказателни постановления за нарушения по закона за движение по пътищата. Осъждат е четири пъти, обясни заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

Той уточни, че по отношение на другата участничка, тя е била облечена в медицински дрехи, все едно извършва нормална медицинска дейност. Има административни наказания за предишни провинения за кражби до 2 минимални работни заплати. В последните години 6 пъти губи личната си карта, което е съмнение за злоупотреби с документи.

Разпитани са и мигрантите пред съдия и в голяма степен разследването вече е приключило.

Присъдата не е окончателна, обжалването е на 4 май от 15,30 ч.

Повече вижте във видеото.