Районна прокуратура Пловдив повдигна обвинение за осуетяване на полицейска проверка и трафик на мигранти на две лица - мъж и жена. Това заяви тази сутрин районният прокурор на Пловдив Петър Петров по повод заловените 23 мигранти, натъпкани в линейка и техните каналджии, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че на 22 април 23 мигранти бяха задържани в село Труд след гонка с полицията на АМ "Тракия". Въпросните са били открити в линейка с мъж и жена българи, като мъжът е шофирал автомобила.

При опит да бъде спряна линейка с включени светлини на магистрала "Тракия", шофьорът опитва на осуети проверката.

Линейката е специализиран превоз, прехвърлена е от Центъра за спешна помощ на дружество, което предава превозното средство на друго дружество, което не се занимава такава дейност. Предстои да се види защо тя все още е със специален режим.

Мигрантите са заловени са около Стара Загора, пътували са за Сърбия, предстои да се види с какъв транспорт са преминали през "зелената граница", уточни прокурор Петър Петров. Три от лицата са под 16 години, всички са платили по около 5 000 евро.

Обвинените мъж и жена отказват да дадат обяснения за трафика. Грози ги от 5 до 20 000 лева глоба и затвор от 1 до 6 години затвор по едното обвинение и по другото глоба от 500 до 1000 лева и до 3 години лишаване от свобода.