Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Кольо Колев, обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

На 8.07.2023 г. по обяд в квартал "Кючук Париж“, след употреба на алкохол възникнал скандал между обвиняемия и пострадалия Тони Тоневски. Обвиняемият му нанесъл удари с ръце, а след падането му на земята многократно го ритал силно в главата. След намеса на трети лица побоят бил преустановен, пострадалият отишъл в намираща се в близост квартална градинка, където изпаднал в безпомощно състояние. Свидетел телефонирал на 112 и пристигнала Бърза помощ. Раненият бил откаран в болница, с тежко черепно-мозъчно увреждане. Въпреки операцията и проведеното активно лечение, починал от нараняванията си на 14.07.2023 г.

Апелативните съдии приеха предоставените нови доказателства от прокуратурата, съдържащи медицинска документация за пострадалия. От показанията на свидетели - очевидци на побоя, на последващото състояние на пострадалия и от медицинската документация съдът приема, че е налице обосновано предположение за съпричастност на Кольо Колев към престъплението, в което е обвинен.

От многократните му осъждания за множество престъпления от общ характер се извежда опасност от извършване на престъпление и укриване от правосъдието при една евентуално по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража“. Предвиденото в закона наказание за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда е от 2 до 8 години лишаване от свобода.

Определението на Апелативния съд е окончателно.