Столична община прекрати провеждането на шествието "Луковмарш". Това се случи няколко часа, след като започна приготовлението за демонстрацията. 

Както "Фокус" ви съобщи по-рано, десетки се събраха в центъра на града и преминаха през централните части на столицата. 

Кметът на Столична община Васил Терзиев е бил уведомен за събиране на демонстранти в района на НДК. В резултат на това е издадена заповед, която забранява провеждането на шествието, а полицията трябва да предприеме всички действия, за да осигури гарантиране на обществения ред.   

Цялата позиция на Столична община:

Заповедта е издадена след като от СДВР е получено уведомление до кмета на Столичната община, че в района на НДК се събират представители на организатора и техни привърженици с цел провеждане на заявено мероприятие - възпоменателно траурно шествие в памет на генерал Луков, което не е съгласувано от Столичната община. В уведомлението е посочено, че шествието ще доведе до нарушаване на обществения ред. Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се прекратява, а СДВР трябва да предприемат необходимите действия, съгласно чл. 13, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите за осигуряване на обществения ред.

Столична община издаде писмо, с което съгласува само възпоменателна церемония със събиране на място на ул. "Тракия“ №1. Съгласувателното писмо е обжалвано пред Административен съд - София-град и върнато като нищожно.